UNELMALLINEN TUNIKAKAAVAPAKETTI

Unelmallisessa tunika kaavapaketissa on kolme erilaista kaavaa Amanda, Josefiina ja Eila, joista kaikista voit ommella mukana tulevien ohjeiden puitteissa erilaisia variaatiota. Voit ommella mallit pitkähihaisena resoreilla, lyhythihaisena sekä 3/4 osa hihaisena, kietaisuhupulla tai avonaisella pääntiellä.
16,05 €
Määrä

Amanda-tunika on hyvin vartalonmyötäinen ja helmasta resorilla hieman pussittavaksi kiristetty ja sivusaumoissa on taskut. Josefiina-tunika on yläosasta hyvin vartalonmyötäinen ja helmasta hieman a-linjainen, kuminauhalla pussimaiseksi kiristetty. Rinnan alla on leikkaus ja edessä todella suuret taskut. Eila-tunika on yläosasta hyvin vartalonmyötäinen ja helmasta hieman a-linjainen, kuminauhalla pussimaiseksi kiristetty ja sivusaumoissa on taskut.

Koon valinta:

Kaavat on koossa 32-56. Pientä mitoitusta! Ennen ompelua tarkista koko vertaamalla omia mittojasi kaavojen kokotaulukkoon. Suosittelen lisäksi vertaamaan kaavasta valmiin vaatteen mittoja, johonkin itsellesi sopivaan joustavaan vaatteeseen. Sovituskuvissa 170 cm pituisella mallilla on kokotaulukon mukaisesti käytössä koko 48

Lopputulos on äkkiä liian ahdas etenkin, jos on valinnut taulukosta omia mittojaan pienemmän koon. Kaikki kaavat on  etenkin yläosasta kaavoitettu todella vartalonmyötäisiksi eli jos haluat omastasi yhtään väljemmän kannattaa tehdä suuremmalla koolla! Myös napakammasta materiaalista tehtynä on syytä valita suurempaa kokoa sillä kaavat on tarkoitettu hyvin joustavalle (n. 8% elastaania) materiaalille.

Vinkki: Unelmalliset mekkokaavat ovat yläosasta samanlaiset ja näin ollen voit yhdistellä näiden kahden kaavapaketin kaavanosia.

Kangasmenekki ja muut tarvikkeet:

Kaavoihin tarvittava kankaan menekki on kiinni monesta asiasta. Esimerkiksi 160 cm leveää kangasta, jonka voi leikata kuvion mukaisesti vain yhteen suuntaan tarvitsee koosta riippuen: 

  • Lyhythihaiseen Eila tunikaan 1,3 - 2 m, 3/4 osa hihaiseen 1,5 - 2 m ja huppariin 1,8 - 2,4 m.
  • Lyhythihaiseen Josefiina-tunikaan 1,4 - 2 m, 3/4 osa hihaiseen 1,5 - 2 m ja huppariin 2,2 - 2,8 m.
  • Lyhythihaiseen Amanda-tunikaan 0,8 - 1,2 m, 3/4 osa hihaiseen 1 - 1,40 m ja huppariiin 1,6 - 2,1 m
  • Lisäksi kaikkien mallien huppareihin tarvitsee hihoihin 25 cm resoria, kaksi sirkkarengasta, nyöriä 90 - 100 cm tai mieleisesi määrä huppuun, kaksi nyörinpäätä ja palan tukikangasta. 
  • Amanda-tunikaan tarvitset lisäksi helmaan resoria, vaatteen koosta ja putkella olevan resorin leveydestä riippuen 25 - 45 cm. 
  • Eila- ja Josefina-tunikan helmaan tarvitset 2 cm leveää kuminauhaa 90 - 140 cm tai mieleisesi määrä helman kiristämiseksi. 

Lisätiedot

Paino:
0,4

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Use your own text.