KUOSIVERSTAS – PIKKUKYLÄN KUVIOITA

KUOSIVERSTAS-PIKKUKYL%C3%84N%20KUVIOITA.
Keskellä Suomea suurten metsien ja järvien ympäröimänä on pieni kylä, Kivijärvi. Jos kävelet kylätietä pitkin, näet kylän keskellä korkeatornisen puukirkon, joka seisoo samalla paikallaan kuin toista sataa vuotta sitten. Vähän matkan päässä näet upouuden koulun, koska lapset ovat meille kyläläisille niin tärkeitä. Koulun ja kirkon välissä on kauppa. Kylänraitti polveilee eteenpäin, ja aina vähän väliä pilkahtelee puiden ja talojen välistä järvi, sillä asumme suuren veden äärellä.

Jos jaksat kävellä pohjoiseen kylän laidalle, tulet pienelle keltaiselle tuvalle, Kuosiverstaalle. Verstaalta kuuluu välillä saksien rouske, väliin täällä kiljuvat lapset. Joskus on niitäkin hetkiä, että verstaalla on aivan hiljaista. Niinä hetkinä otan kynän käteeni ja alan piirtää. Kuosini kertovat rakkaan kotikyläni tarinaa, sillä pikkukylän menossa riittää aiheita ja ihmeteltävää. Kotikyläni maisema näkyy kuoseissani – liekö sitten seurausta siitä, että olen saanut maisema-arkkitehdin koulutuksen.


Täältä keltaiselta tuvalta hoidan Kuosiverstaan verkkokauppaa. Otan tilaukset vastaan, leikkaan kankaat, pakkaan pakettisi ja vien sen oman kylän pikkupostiin. Ja jos vien pakettisi postiin viime tipassa, niin huikkaan pihassa postiauton kuljettajalle: ”Hei oottasitko vähän, täällä olis vielä yks paketti sun mukkaan!” Ja hän odottaa, koska on yhtä mukava ihminen kuin ihmiset täälläpäin yleensä.

Kotimaisuus on minulle tärkeää. Niinpä Kuosiverstaan tuotteet valmistetaankin Suomessa aina, kun se on mahdollista. Ainoastaan kuvioneulokset ja kuviolliset puuvillakankaat valmistetaan Puolassa. Siellä suunnittelemani raikkaat värit ja vahvat muodot pääsevät luomulaatuisille kankaille. Nämä kankaat ja muut tuotteet löydät nyt Kuosiverstaan verkkokaupasta. Kiva, että sinäkin olet tullut seuraamaan pikkukylän kuvioita. Tervetuloa kylään!

Terveisin,
Elina

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Use your own text.